Idén 85 éve, hogy a pozsonyi Tauš cég letelepedett Myjava területén. Ennek alapjain nőtt ki a Slovenská armatúrka Myjava, amely a legnagyobb növekedése idején több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztatott és termékeit a világ minden tájára exportálta. 2000 óta a SLOVARM vállalat az Armatúrka utódválllalata a sárgaréz szerelvények, műanyag és PPR/PEX termékek gyártásában.

A SLOVARM új bemutatótermet nyitott a myjavai szerelvénygyártás hagyományainak megalapításának 85. évfordulója alkalmából. A több mint 358 m2 területen található kiállítóhelyen és bemutató paneleken a Slovenská Armatúrka Myjava és közvetlen utódvállalatának, a SLOVARM vállalat teljes története bemutatásra kerül. A szakmai és laikus látogatók egyaránt megcsodálhatják az első eredeti termékeket, történelmi iratokat vagy termékkatalógusokat, amelyek a másolási technológiák hiánya ellenére magas technikai és esztétikai színvonalat értek el.

Az egész bemutatótermet átható egységesítő elem és arculati motívum a víz. A víz szimbolikus áramlása zökkenőmentesen vezeti végig a látogatót a "szerelvények" különböző fejlődési időszakain, fokozatosan elvezetve őt a aktuális bemutatóig, amely a sárgaréz szerelvények, műanyag szanitáris termékek, csaptelepek, PEX-THERM és P-PR rendszerek jelenlegi választékát mutatja be.

Új kereskedelmi központ

Az épületbe a kiállítással együtt beköltözött a SLOVARM kereskedelmi részlege is, valamint az üzleti partnerek és a kereskedők képzési központja is.

A bemutatóterem megnyitó ünnepségén kitüntették azokat a személyeket, akik jelentős mértékben hozzájárultak a SLOVARM megalapításához - Ľubomír Halabrín mérnök urat, az első vezérigazgatót, Peter Kotvan urat, az első gyártási igazgatót és Josef Kohút mérnök urat, aki hosszú évek óta vezető technológus.

Az új bemutatóhelyiségekbe és a kereskedelmi központba történő beruházás egy hosszú távú folyamat része, amelynek célja a gyártási technológiák és a logisztikai folyamatok korszerűsítése és optimalizálása. Ez a folyamat magában foglalja a SAP-rendszer sikeres bevezetését, valamint a folyamatban lévő építési munkálatokat, amelyek célja az épületek energiahatékonyságának növelése és a helyiségek felhasználói kényelmének javítása az alkalmazottak számára.

Nyílt nap

A bemutatóterem ünnepélyes megnyitóját követő napokban a SLOVARM telephelye megnyílt a nagyközönség előtt. A kiállításon kívül a látogatóknak lehetőségük volt megismerni a gyártási helyszíneket és megismerkedni a gyártási technológiákkal, amelyek fenntartják a myjavai szanitertermékek és szerelvények gyártásának hagyományát.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, amelyet a bemutatóterem már a megnyitó első napján felkeltett, a vállalat úgy döntött, hogy megnyitja azt a nagyközönség előtt, és rövidesen bejelenti, hogy mely napokon és órákban lesznek nyitva az ajtók az érdeklődők előtt.