Az ellenőrzött területek főként a szerelvények, a műanyagok és a PPR gyártási helyiségei, a műszaki részleg, a feladóraktár, az árubeszerzési részleg és az üzemirányító központ voltak. Nagy hangsúly került a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra, a polgári védelemre, a tűzvédelemre, továbbá a környezetvédelemre.

Az auditorokat Peter Greň, termelési és műszaki igazgató, továbbá Anna Ušiaková, minőségügyi biztos és minőségirányítási vezető kísérte el a termelési helyiségekbe. A biztonsági és HR kérdéseket Lenka Čajková válaszolta meg, a műszaki osztályt Miroslav Holič képviselte, jelen volt továbbá Martin Čechmánek, műanyagipari főtechnológus, Ing. Viera Čuvalová-Janingová, beszerzési és értékesitési vezető, valamint Ing. Monika Pobočíková, tervezés-kontrolling szakértő is.

A munkavédelmi intézkedések részeként a szabványos irányelvek betartása mellett az elsősegélydobozokat is ellenőrizték. Új tervet készítettünk el azok elhelyezkedéséről, amelyet a hirdetőtáblákon helyeztünk el, a felelős és képzett elsősegélynyújtók listájával együtt. 

Az auditorok alaposan megvizsgálták a víz-, gőz- és fűtéselosztó és szabályozó rendszerekhez használt műanyag termékek és kis szerelvények, a szaniter szerelvények, a kovácsolt és fröccsöntött gyártmányok, továbbá a fémmegmunkálás fejlesztését, gyártását és értékesítését, valamint a vízelosztáshoz használt PP-R rendszerek fejlesztését és gyártását.

A környezetvédelem témakörében bemutattuk a szelektív hulladékgyűjtés koncepcióját a termelésben, amelyet kiterjesztettünk a termelésen kívüli területekre és az irodákra is. Célunk a vegyes települési hulladék minimalizálása.

Az ellenőrök nagyra értékelték a Slovarm által elért előrelépést, különösen az SAP-rendszer bevezetését és a folyamatok ehhez kapcsolódó, folyamatosan frissülő változásait. Ugyancsak pozitívan értékelték a jövőbeli terveket, például az irányított raktár projektet és a fotovoltaika igénybevételének tervezését. Érdeklődtek a gépek újítása felől is, például az új Adige fűrészgép és az új Emco CNC-berendezés vonatkozásában.  Ismertettük a gépek tervezett átépítését, és egy új műanyag-fröccsöntő gép beszerzését is.

A megszerzett és megvédett tanúsítványok azt jelzik üzleti partnereinknek, hogy a Slovarm egy modern és jövőorientált vállalat, amely minden területen képes fejlődni, valamint minőségi és versenyképes termékeket gyártani a gépipar, az építőipar, az elektrotechnika, a fogyasztási cikkek és az autóipar területén.