A 2022-ben összegyűjtött összeg mindegy 4000 euróval haladta meg az előző, 2021-es összeget. A korábbi évekhez hasonlóan a pénzadományokat 2022-ben is azok között osztották szét, akiknek a kollégák szerint a legnagyobb szükségük volt rá.

A pénzügyi támogatás kedvezményezettjeit maguk a munkavállalók választották ki saját soraikból. Támogatták azokat a civilizációs betegségekkel küzdő kollégáikat, akiknek a családi bevételeik a hosszú távú betegszabadság miatt csökkentek, de segítettek a súlyos fogyatékkal élő gyermekek és családtagjaik életminőségének javításában is. Támogatást kaptak továbbá az élettársukat váratlanul elvesztő kollégák.

Az EG támogató egyesületének alapgondolata a munkatársak kollégáik általi megsegítése. 2013-as megalapítása óta az Energy Group vállalatainak alkalmazottai adójuk 2%-ával támogathatják az alapítványt, az Energy Group tulajdonosa pedig saját forrásaiból duplázza meg a befolyt összeget. A pénzösszeget ezt követően a leginkább rászoruló kollégák között osztják szét.

Annak ellenére, hogy válságos időket élünk, a munkavállalók egymás megsegítése iránti elkötelezettsége töretlen, az mély szolidaritásról és kollegialitásról tanúskodik, amiért köszönettel tartozunk mindazoknak, akik adománnyal támogatták egyesületünket.