Az adományátadó ünnepségen részt vett Ľubomír Halabrín, Miava polgármestere, valamint 18 nonprofit szervezet képviselője. Radovan Pobočík – a SLOVARM vezérigazgatója – a SLOVARM és a Bytový podnik Myjava nevében adta át a pénzügyi adományokat, az Energy Group vállalatot pedig Peter Špak, az igazgatótanács tagja képviselte.

A rendezvénynek immáron több mint 15 éves hagyománya van, és olyan kis szervezeteket támogat, amelyek rászoruló, beteg vagy szociális problémákkal küzdő embereken segítenek. Támogatja továbbá a kultúra és a folklór fejlesztésével foglalkozó szervezeteket, és természetesen a gyermekek megsegítését. A nonprofit szervezetek működése napjainkban nagymértékben függ a nagyvállalatok és kisebb cégek adományaitól és szponzorációjától. Ezért döntöttek úgy az Energy Group részvényesei, hogy 2023-ban 8500 euró összegű pénzügyi adományt nyújtanak számukra.

Pénzügyi támogatásban részesültek:

Miavai poliklinikával rendelkező kórház – önkéntes véradók
A Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetségének Miavai Szervezete
Miavai nyugdíjasklub
Testi Fogyatékkal Élők Szlovákiai Szövetsége
Miavai Nők Szövetsége
Miavai szociális szolgáltatások
Szellemi fogyatékkal élőket segítő egyesület
Krónikus betegségekben szenvedők szervezete
 Absztinensek klubja
Miavai nyugdíjasok egyesülete

A miavai romák felvilágosodása
Khamoro Közösségi Központ
Pampúšik szülészeti központ
Szlovák Vöröskereszt
A turizmus fejlesztése
Karácsony a színházban
BIBS tánciskola.

Támogatást kapott a Miavai városi bölcsőde is, amelyet a város a dolgozó szülők nagy érdeklődésére hamarosan megnyit.

Ahogy Miava polgármestere a beszédében is elmondta, nem sok olyan vállalat van, amely hajlandó ilyen módon segíteni. A Slovarm és a Bytový podnik Myjava azonban évente több ezer eurót adományoz. A polgármester egyúttal megköszönte a Miavai Ipari Szakközépiskola támogatását is, és hangsúlyozta a fiatalok műszaki területen történő képzésének fontosságát.

A nonprofit szervezetek képviselői elmondták, hogy a pénzt különböző tevékenységek finanszírozására fogják felhasználni, többek között a következőkre:

Hematológiai-transzfúziós osztály, a véradók körülményeinek és környezetének javítása érdekében.

Pampúšik Gyermekközpont, a gyermekközpont felszereléseinek és berendezéseinek megvásárlására és a gyermekek karácsonyi ünnepségének megszervezésére.

A Nyugdíjasklub és a Nyugdíjasok Egyesülete az adományt különböző, nyugdíjasoknak szóló rendezvények szervezésére fordítja.

A Krónikus Betegségek Szervezete, a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége, a Testi Fogyatékkal Élők Szlovákiai Szövetsége és mások az adományt önkéntes és önzetlen, az ilyen hozzájárulásoktól függő tevékenységeik működésének javítására fogják felhasználni.