A tanulók először az új bemutatótermet és a Slovenská armatúrka Myjava történelmi múzeumát látogatták meg, ahol megismerkedtek a gyártás történetével és a SLOVARM termékek gyártási portfóliójával. A több részre tagolt bemutatóterem nagyon átlátható, ráadásul funkcionális termékminták gazdagítják. A tanulóknak lehetőségük nyílt megtekinteni a teljes gyártási folyamatot. Láthatták a szerelvénygyártás teljes menetét. Lépésről lépésre megvizsgálhatták az öntödét, a termékek gépi megmunkálásának folyamatát, a szerelvények felületkezelését, a PPR-csövek gyártását, a préselést és a termékek összeszerelését.

Ezt követte maga az okleveles képzés, ahol a tanulók részletesebben megismerkedtek a termékekkel, azok funkciójával, előnyeivel és minőségével. Olyan új termékekkel is megismerkedhettek, mint a WC-vel ellátott, nyomógombbal és WC-ülőkével kiegészített falba szerelhető rendszer, az új biztonsági szelep, az új PERT II-EVOH-PERT II cső, az új, fekete EH csaptelep sorozat, a Royal soft lecsapódásgátlós WC-ülőke, valamint a Gardena márkával kompatibilis új kerti termékcsalád. Végül a tanulók oklevelet és ajándékot kaptak emlékbe.

A Slovarm régóta együttműködik a középiskolákkal képzések, tanulmányi kirándulások, gyakorlati órák keretében, és különféle adományokkal - szerelvények, szaniterek, szerszámok és egyéb, a tanulók oktatásához szükséges anyagok termékpalettájából származó termékeivel - támogatja őket, iskolánként mintegy 1000 euró értékben. A jövőbeli tervek szerint a cég Slovarm bemutatópanelekkel bővíti az együttműködést.

A középiskolákkal való együttműködés nagyon fontos, mert a diákok megismerkedhetnek a valós gyártási folyamattal, bővíthetik szakmai ismereteiket, új gyakorlati tudást szerezhetnek, és közvetlenül a Slovarm minőségi termékeivel dolgozhatnak és gyakorolhatnak.